Het Duitse merk Bachtenkirch staat al jarenlang bekend om zijn kinderfietsen, jeugdfietsen en loopfietsjes. In de zomer van 2021 hoopt het merk weer met een lijn jeugdfietsen te komen, in de wielmaten 20, 24 en 27,5 inch. Voor de allerjongste fietsers heeft men nog een aantal modellen op voorraad in de wielmaten 12,5; 14; 16 en 18 inch.
Door aanvoerproblemen waarmee alle fietsfabrikanten te maken hebben is het voor Bachtenkirch lastig om de nieuwe productie van kinderfietsjes, die in mei en juni 2021 geplant staan, te garanderen.

Bachtenkirch is in 1934 gestart als fietsverkoper. Begin jaren 50 is men begonnen als groothandel en eind jaren vijftig startte men met de eigen fietsproductie. Vanaf 1997 is het merk gefocust op kinderfietsen. De kinderfietsen krijgen prima beoordelingen in tests en mogen zich verheugen in een grote schare fans in het geboorteland. Nu komen de Bachtenkirch kinderfietsen via Fietsdirect.nl ook beschikbaar op de Nederlandse markt.

De fietsjes worden vanuit het fabrieksmagazijn in dozen verstuurd naar de consument. Aan de hand van een heldere instructie is een fietsje eenvoudig door een volwassene in elkaar te zetten. Voor service en de uitvoering van reparaties onder fabrieksgarantie kunnen Nederlandse klanten terecht bij FSN Plus, dat beschikt over een landelijk dekkend netwerk van fietsreparateurs.